11 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ'DE 5. BAHAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Hakkari'de 5. bahar şenlikleri başladı

Hakkari Üniversitesi (HÜ) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Bahar Şenliği’ başladı.

03 Haziran 2013 Pazartesi 12:50

Etkinlik kapsamında sabah saatlerinde çevre yolu üzerinde bulunan Rektörlük binası önünde davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüşe Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, yörede özel günlerde giyilen şalı şepik elbise giyerek yürüyüşte ön saflarında yerini aldı.

video-galeri.20110227163236.gif

Cumhuriyet Caddesi üzerinde son bulun yürüyüş sonrasında kurulan standa çıkarak bir konuşma yapan HÜ Rektörü Prof. Dr. Ceylan, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla üniversitenin akademisyen ve öğrencilerinin halkla bütünleşmesi için bahar şenliklerinin düzenlendiğini söyledi.

Ceylan, ”Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana ildeki dinamizmi artmış ve ilin çevresini bir nebzede değiştirdiğini görmek bizi mutlu etmektedir. Öğrencilerimize bu tür faaliyetlerde her türlü desteği de vermekteyiz. Başlattığımız şenlikler 5 gün boyunca devam edecektir. Biz Hakkari halkının yanındayız Hakkari haklıda bizim yanımızdadır” dedi.

  Hakkari Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Naim Dayan ise, düzenlenen şenliklerin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, üniversitemiz kurulduğu günden beri bilime ve sanata önem verdiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından üniversitenin halk oyunları ekibi bir birinden güzel oyunlar sergiledi. Daha sonra Rektör Ceylan, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık ve beraberindeki öğretim görevlileri öğrencilerle kol kola girerek canlı müzik eşliğinde halay çektiler. Rektör Ceylan ve beraberindekiler daha sonra öğrencilerin açmış olduğu el sanatları stantlarını gezdi. Etkinlikler akşam saatlerinde de düzenlenecek açık hava konseri ile devam edecek. Beşinci bahar şenliği etkinlikleri kapsamında 15 ayrı üniversiteden 600 öğrencinin de Hakkari’ye geleceği belirtildi. Haber: Çetin Alpsar (İHA)

normal-1.20130603125143.jpg

normal-3.20130603125206.jpg

normall-2.jpg

normal-4.20130603125237.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.