26 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE AÇLIK GREVİNE KORNALI DESTEK

Hakkari'de açlık grevine kornalı destek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Teşkilatı cezaevlerinde 67. gününe giren açlık grevlerine dikkat çekmek için başlattığı korna çalma eylemine yüzlerce araç katıldı.

15 Kasım 2012 Perşembe 17:48

Saat 17:00’da Çevre Yolu üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yüzlerce araç burada konvoy şeklinde korna çalarak şehir merkezine doğru hareket etti. Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun da içinde bulunduğu flamalı aracıda konvoya eşlik etti.

 

Video İzlemek İçin Tıklayın

 

Bazı gençler ise caddede geçen kamyonların üzerine çıkarak ıstık çaldılar. Çarşı merkezinde bulunan esnaflar ise ışıklarını söndürüp açarak eyleme destek verdi. Yola inen bazı gençler ise korna çalan araç sürücüleri alkışlayarak geçişlerine eşlik ederek değişik sloganlar attılar.

 

Evlerinin balkonlarında bulunan bazı ailelerde ellerine aldıkları, teneke ve tabaklara vurarak eyleme tam destek verdiler. BDP yetkilileri ise açlık grevlerinde 67. güne girilmesine rağmen yetkililer hala tepkisiz ve umursamaz bir şekilde insanları ölüme terk ettiklerini ifade ederek, kamuoyunun dikkatini açlık grevlerine çekmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak için kornalı eylem gerçekleştirdiklerini belirttiler.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.