19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hakkari'de altyapı çalışmaları başladı

Hakkari Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından şehrin değişik mahallelerinde altyapı çalışmaları başlatıldı.

16 Mayıs 2014 Cuma 13:22

Bağlar Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi yapılan çalışmanın geçici bir çözüm olduğunu belirterek, 4 Haziranda yapılacak olan İçme suyu yapım ihalesi ile eş zamanlı yapılması hedeflenen Kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ile ildeki İçme suyu ve Kanalizasyon sorununun çözüleceğini belirtti.

Eş Başkan Çiftçi “ Bağlar Mahallesinde geçtiğimiz beş yılda toplamda 6 bin 300 metre kanalizasyon hattı döşenmiş. Bulunduğumuz mevkide ikamet eden yaklaşık 20 hane döşenen bu yeni şebekelerden yararlanamıyor.

Buradaki vatandaşlarımız evlerine ait atık suları fosseptik çukurlarına bağlama yolu ile sorunlarını gidermeye çalışmışlar. Ancak fosseptik çukurları taşma yaptığından ve havaların ısınması ile birlikte taşan fosseptiklerin yaydığı koku ve atık sular İnsan ve Çevre sağlığı açısından tehdit oluşturduğu için geçici bir önlem olarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 200 metre yeni bir şebeke döşenecek. Çalışmanın tamamlanması ile buradaki sorun giderilmiş olacak. Yaptığımız bu çalışmalar geçici çözümlerdir. Bildiğiniz gibi 4 Haziranda Hakkâri’nin İçme suyu yapım ihalesi yapılacak. Biz içme suyu şebekeleri ile eş zamanlı yeni kanalizasyon şebekesinin yapılması için çalışma yapıyoruz.

Kanalizasyon Şebekesi yapım ihalesinde en kısa sürede yapılacağını düşünüyoruz. Her iki çalışmanın tamamlanması ile birlikte Hakkâri’nin önümüzdeki 40 yıla kadarki İçme suyu ve Kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak.

Bunun yanında Halifederviş Mahallesinde yapımına başladığımız Sebze ve Meyve hali ile Sümbül Mahallesinde Otogar inşaatı yapım çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Eş Başkan Çiftçi daha sonra Gazi Mahallesinde yapılan yağmursuyu kanalı yapım çalışmalarını yerinde denetledi. Hakkarihabertv.com

altyapi-1.20140516132427.jpg

altyapi-2.20140516132436.jpg

altyapi-3.20140516132443.jpg

altyapi-4.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.