08 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ’DE ANNELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Hakkari’de annelerin evlat nöbeti devam ediyor

Hakkari'de çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemi 46'inci haftada da devam etti.

14 Haziran 2023 Çarşamba 13:47

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan anneler, Mukaddes Akar Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önünde açıklama yaptı.

HDP binasında yüksek sesli müzik çalmasına rağmen eylemciler slogan atmaya devam ettiler. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. HDP binası önünde yürüyüş yaparak ayrılan Anneler kazanacak PKK kaybedecek sloganları attılar.

Burada eyleme gönüllü olarak destek veren Rahime Kutlar, tarafından ortak basın açıklaması okundu. Kutlar,11.06.2023 günü Kuzey Irak'ta Pençe Kilit operasyon bölgesinde Şehit oylan Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya, Piyade Uçman Çavuş Halil Şahin'e Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.

Kutlar,"Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşmak ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri ve mağdur edilmiş aileler olarak toplanmış bulunmaktayız.

46. haftadır haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Şunu bilsinler ki çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak. PMM ve yandaşları annelerin gözyaşlarında boğulacak. Yeter artık kardeş kardeşi vurmasın, Gelin korkmayın, bileşelim, hep beraber evlatlarımızı dağdan indirelim. Hakkari anneleri olarak burada çağrımızdır. Bizlere katılın, bu haklı davamızı birlikte büyütelim" dedi. Hakkarihabertv.com

eylem-1.JPGeylem-2.JPGeylem-3.JPG
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.