18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

HAKKARİ'DE BANKA SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Hakkari'de banka sorunları görüşüldü

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda, bankalarla ilgili yaşanan genel sorunlar ele alındı.

24 Nisan 2012 Salı 13:07

Oda toplantı solonunda düzenlenen toplantıya, değişik bankaların şube ve bölge müdürleri, mali müşavirler, tüccar, iş adamları ve esnaf katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakkari (HATSO) Meclis Başkanı Cemal Erip, işlem yaparken sorun ve sıkıntı yaşayan esnafın taleplerini direk olarak banka yetkililerine aktararak ve ortaya çözüm önerileri koymak için burada bir araya geldiklerini söyledi.

Banka müdürleri ise sırasıyla söz alarak bankacılık işlemlerinde esnaftan beklentilerini, kendi bankalarının çalışma şekillerini ifade ederek, özellikle bilançoların gerçeği yansıtmadığını, kayıt dışı sorunu olduğunu, esnafların Basell kriterlerine uygun bilanço düzenlemediğini belirttiler.

Toplantıya katılan iş adamları da bankalarda nakdi, gayri nakdi kredi sözleşmelerinde sorunlar yaşadıklarını, teminat olarak gösterdikleri gayrimenkullerinin ekspertiz raporlarında gerçek değeriyle değerlendirilmediğini, bankalarda yeterli sayıda ve nitelikte personel bulunmadığı ifade ederek, kent merkezinde bulunan ATM’lerin sayısının az olduğunu, müşteri memnuniyetinin ise ön planda tutulmadığını dile getirdiler.

Toplantıda konuşan bazı esnaflar ise bankaların Hakkari’ye gerekli itina ile hizmet vermediğini ve diğer illere göre ayrımcılık yapıldığına inandıklarını söylediler. Mali Müşavirler Hakkari İl Temsilcisi Tahirhan Taş da firmaların kurumsallaşamadığını ve ortaklık kültürünün gelişmediğini dile getirdi. Toplantı karşılıklı iyi niyet açıklamalarıyla sona erdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.