04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ'DE BELEDİYE EKİPLERİ BUZ KIRDI

Hakkari'de belediye ekipleri buz kırdı

Hakkari’de kar yağışı ardından dondurucu soğuklar yolların buzlanması nedeniyle harekete geçen belediye iş makineleri yardımıyla buzlar kırıldı.

22 Şubat 2019 Cuma 12:02

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ana arterlerde gerek yaya gerek araçların yoğun olduğu caddelerde buzla mücadele çalışması başlattı.​

Araçlar ve vatandaşlar için zorluk oluşturan caddelerdeki buzları  işmakineleri yardımıyla kırıldı. Araçların giremediği kaldırımlardaki buzlar ise kazma ve küreklerle temizlendi. Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kızılkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kentin her tarafından birçok çalışmanın bulunduğunu belirten Kızılkaya,”Hakkari ilinde çok ciddi anlamda bir kar yağışı oldu. Gece gündüz ara vermeden 24 saat esasına dayalı olarak bütün mahalle yollarında çalışma başlattık.  Kapalı hiçbir yolumuz yok.



Ancak aşırı kar yağması nedeniyle çeşitli yerlerde güneş almayan noktalarda buzlanma oluşuyor.  Bu buzlanmalar ekiplerimiz ve iş makineleri tarafından kırılarak tekrar kaldırımlar açılmaya çalışılıyor” dedi.

Bazı esnaflar ise, caddelerdeki buzlar nedeniyle düşüp yaralananların olduğunu belirterek, bütün imkanlarını seferber ederek buzla mücadele çalışması başlatan belediye ekiplerine teşekkür ettiler.  Haber: Feyzullah Taş

buzla-mucadele-1-003.jpgbuzla-mucadele-2-002.jpgbuzla-mucadele-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.