02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ'DE CAMİ AÇILIŞI

Hakkari'de cami açılışı

Hakkari Belediye Başkanlığı hizmet binasının zemin katında yapılan 'Belediye Camii' düzenlenen törenle hizmete açıldı.

16 Ekim 2010 Cumartesi 18:18

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Belediyesi tarafından daha önce mescit olarak kullanılan kurumun zemin katı camiye dönüştürüldü. Belediye Camii adı verilen caminin açılışında konuşan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, çarşı merkezinde bulunan Dörtyol Kavşağı'nda bir ibadet yerinin zorunluluk arz ettiğini belirterek, ''Belediye olarak eskiden bizim küçük bir mescidimiz vardı. Ancak hiç bir ihtiyacı karşılayamıyordu. Biz de çarşıdaki esnaflarımızın ibadetlerini yerine getirmeleri için böyle bir camii yaptık'' dedi.

Hakkari İl Müftüsü Cevdet Çelen ise kurum olarak kadrolu imam görevlendirdikleri caminin resmi olduğu belirterek, halkın dini ibadetlerini yerine getirmek için memlekete böyle bir cami kazandıran Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'na teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Müftüsü Cevdet Çelen ve törene katılanlar caminin içini gezdi. Cami imamı Salih Aktaş tarafından ilk cezanın okunduğu camide daha sonra İl Müftüsü Cevdet Çelen'in de hazır bulunduğu öğle namazı kılındı.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.