07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ'DE ÇANAKKALE RUHU KONULU KONFERANS

Hakkari'de Çanakkale ruhu konulu konferans

​ Hakkari Valiliği tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans düzenlendi.

24 Mart 2015 Salı 12:16

Valilik tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 94. yıldönümü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve kurum amirleri ile değişik okullardan öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Fakülte Sekreteri Halil Atalay, Çanakkale tarihi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Atalay, “İnsanların hayatında önemli anlar, zamanlar, insanlar ve hadiseler vardır. Çanakkale Savaşı da bizim tarihimiz için çok önemli hadislerden birisidir.

Çünkü Çanakkale sadece yapılmış olduğu dönemi, yapıldığı insanları değil bugünü ve yarınımızı, belki de hayatımızı ilgilendiren, milletimizin varlığı açısından çok önemli olan tarihi bir hadisedir” dedi. Konferans İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ney eşliğinde okuduğu kasidelerle son buldu, Hakkarihabertv.com

kanferans-m.jpg

kanferans-1.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.