18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ'DE ÇIĞLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Hakkari'de çığla mücadele çalışması

Hakkari’de çığ nedeniyle 2 aydan beri kapalı bulunan Kırıkdağ köyüne bağlı 2 mahalle yolu yeniden ulaşıma açıldı.

26 Mart 2013 Salı 15:14

Ağır kış şartlarının yaşandığı Hakkari’de, geceli gündüzlü karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi ekibi, şimdi de çığla mücadele ediyor. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan ve çığ tehlikesi yüzünden iş makinelerinin giremediği Kırıkdağ köyünün Yukarı ve Aşağı Harput Mahallelerinin yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin 2 iş makinesiyle yaptığı 2 günlük karla mücadele çalışması sonucunda 4 ayrı noktada bulunan çığ temizlenerek kapalı bulunan 2 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Yollarının 2 aydan beridir düşen çığ nedeniyle kapalı bulunduğunu belirten Harput Mahallesi sakinleri, “Mahalle yolumuz dağların altında geçmektedir. Kopan çığ yola iniyor, bu nedenden dolayı da ekipler çığ tehlikesi yüzünden müdahale edemiyordu.

Hastalarımızı sırtımızda ana yola kadar taşımak zorunda kalıyorduk. Bizler burada tarım ve hayvancılıkla geçimimizi sağladığımız için gerçekten zor günler geçirdik. Mahalle yolumuzu yeniden açan karla mücadele ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Karla mücadele eden iş makinesi operatörleri ise, düşen çığın yer yer 15 metreyi bulduğunu ifade etti. Haber: Feyzullah Taş(İHA)

cigla-mucadele-1.jpg

cigla-mucadele-2.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.