04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE DEMOKRATİK PAKETE TEPKİ

Hakkari'de demokratik pakete tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “ Demokratikleşme Paketi” Hakkari’de vatandaşlar tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 13:43

Günlerdir tüm Türkiye’de merakla beklenen Demokratikleşme paketi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Tüm kamuoyunun merak ettiği pakette seçim sistemi, kılık kıyafet ve farklı dillerde eğitim gibi önemli düzenlenmeler var. Hakkari’de Kahvehaneler başta olmak üzere iş yerlerinde ve evlerinde büyük bir merakla paketin açıklamasını bekleyen vatandaşlar paketten umduklarını bulamadıklarını belirtiler.

Şehir merkezinde kahvehanelerde yer bulmakta zorlanan ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını baştan sona dinleyen vatandaşlar, çözüm süreci ve anadilde eğitim ile ilgili bir şey olmadığını, pakettin tüm ülkeyi kapsayan bir nitelik taşıdığı konusunda görüş bildirdiler. Özellikle çözüm sürecine yönelik yeni adımların atılmasının beklendiği demokratikleşme paketinin Hakkari halkında adeta hayal kırıklığı yarattı gözlendi. 

Çözüm sericine yönelik yeni adımların atılmasını ve barış sürecinin devam etmesinin istediklerinin belirten vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buna yönelik yeni paketler açıklamasını ve buna yönelik adımlar atılmasını istediklerinin belirttiler. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, pakette çözüm sür cine yer verilmediğine değinerek, “ Paket Türkiye’nin geneli için çıkarılmış. Çözüm süreciyle ilgili herhangi bir şey söylenmedi.

İnşallah paketin son bölümlerinde iyi şeyler yazılmıştır. Beklenti ve temennimiz bu yönde. Şuana kadar herhangi bir şey çıktığını görmedik. Süreç şuan eskisi gibi devam ediyor. Seçim barajından ve özel okullardaki dil ve lehçelerden bahsedildi fakat çözüm süreci ile ilgili herhangi bir şey den bahsedilmedi. İnşallah sonu iyi olur sayın başbakanımızdan bunu bekliyoruz” şeklinde konuştular. Haber: Çetin Alpsar

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.