04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ'DE DERELER TAŞTI

Hakkari'de dereler taştı

Hakkari'de etkili olan kuvvetli yağışla birlikte debisi yükselen serink deresi bir köprünün üzerinden aştı.

22 Nisan 2020 Çarşamba 21:14

Hakkari'nin Berçelan Mahallesinden geçen serink deresi yağışlarla birlikte yükselerek bir köprüyü aştı. Sel sularının yükselmesiyle birlikte derenin öteki yakasında bulunan Salih Kurt'a ait 3 katlı ev ise tehlike altında kaldığı öğrenildi. 
 
Öğlen saatlerinde başlayan yağışların derenin coşmasına neden olduğunu ifade eden Salih Kurt, sel sularının evlerinin önündeki köprüyü aşması sonucu mahsur kaldıklarını söyledi.
 
Kurt," Öğlen saatlerinde aralıklarla yağmur ve dolu yağmaya başladı. Akşam üstü ise kuvvetini artıran yağmurlar evimizin önünden geçen derenin yükselmesine neden oldu. Şuan evimizin tek geçişi olan köprümüz sular altında. Evlerimizden çıkamıyoruz.
 
Muhtemelen sel sularının getirdiği kayalar köprünün altında birikti ve bu yüzden köprünün üzerinden aşıyor. Yetkilere durumu bildirdik. Umarım en kısa zamanda kayaları temizlerler. Aksi halde evime zarar gelebilir"diye konuştu. iha
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.