30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ'DE DİYARBAKIR GERGİNLİĞİ

Hakkari'de Diyarbakır gerginliği

Diyarbakır’da çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesini protesto eden gruplar Hakkari’yi bir birine kattılar.

18 Aralık 2014 Perşembe 21:04

Bir süre önce Diyarbakır’da çıkan olaylarda polis tarafından açılan ateş sonucu öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak’ın olayını protesto eden yüzü maskeli gruplar polis lojmanları ve mit binasını taşlaması üzerine polis müdahale etti.
 
Akşam saatlerinde Hakkari Gazi Mahallesi’nde bir araya gelen yüzü maskeli gruplar Diyarbakır’da bir kişinin hayatını kaybetmesini protesto ettiler. Polis lojmanları ve mit binasına taş ve havai fişek atan göstericilere zırhlı araçlar eşliğinde müdahale edildi.
 
Göstericilerde zırhlı araçlara Molotof kokteyli ve taşlarla karşılık verdiler. Atılan Molotof kokteyllinin isabet etiği zırhlı araçlar ise yer yer zor anlar yaşadı.
 
Yoğun gaz dumanından dolayı mahalle sakinleri evlerinden dışarı çıkamazken yapılan müdahale sonucu ise göstericiler mahalle aralarına dağıldı. Gerginlik halen devam ediyor. Hakkarihabertv.com
 
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.