04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

HAKKARİ'DE GERÇEĞİ ARTMAYAN TATBİKAT

Hakkari'de gerçeği artmayan tatbikat

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde Türkiye Afet Müdahale Planı nedeniyle Spor Lisesi bahçesinde deprem tatbikatı düzenlendi.

26 Mayıs 2022 Perşembe 17:18

Tatbikata, AFAD, jandarma, polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, 112 Acil Sağlık ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile AFAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönüllüleri yer aldı.

Öğrencileri güvenli şekilde okuldan tahliye eden ekipler, binanın elektrik ve doğalgazını kesti. Daha sonra yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, mahsur kalan 2 kişiyi itfaiye merdiveniyle bulundukları yerden aldı.

AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, her yıl olduğu gibi bu sene de deprem senaryosu üzerinden tatbikat yapıldığını ifade etti.

Müdür Karadeniz, bu faaliyetlerle olası bir afetin meydana gelmeden kurumlar arası eşgüdümün sağlanması, müdahalenin en hızlı ve etkin şekilde yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Öğrenciler ise, tatbikatı tam not aldığını belirterek, yapılan tatbikat sayesinde bir çok şey öğrendiklerini belirttiler. Hakkarihabertv.com  

tatbikat-2-006.jpgtatbikat-002.jpgtatbikat-jpg-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.