04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE GERGİNLİK

Hakkari'de gerginlik

Hakkari’den Kobane’ye beş araçlık bir konvoyun gönderilmesi sonrası kent merkezinde olaylar çıktı.

07 Ekim 2014 Salı 17:02

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye önünde bir araya gelen vatandaşlar, Kobane kenti lehinde sloganlar attı. Yapılan konuşmalardan sonra vatandaşlar Kobane’ye destek olmak için araçlara binerek sloganlar eşliğinde uğurlandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı caddede, kalabalığın dağılışı esnasında yüzleri maskeli bir grup polise taşla saldırdı. Buna karşılık güvenlik önlemi alan polis zırhlı araçlardan yaptığı uyarı anonsunda “Taşlama yapmayın, size müdahale etmeyeceğiz”, “Anne ve babalar çocuklarınıza sahip çıkın” şeklinde gösterici ve etrafta bulunan vatandaşlara ikazlarda bulundu.

Olaylar esnasında taşlama devam edince polisin müdahalesi gecikmedi. Göstericilerin attığı taşlara, polis basınçlı su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Kepenklerin dünden beri kapalı olduğu kent merkezinde gerginlik devam ederken, polisin güvenlik önlemlerini artırdığı gözlendi. (İHA)

normal.20141007170638.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.