08 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

HAKKARİ’DE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Hakkari’de hayat normale döndü

Hakkari'nin Geçitli köyünde meydana gelen patlama nedeniyle yapılamayan düğün törenleri teker yapılmaya başlandı.

27 Eylül 2010 Pazartesi 13:36


 FEYZULLAH TAŞ

 HAKKARİ (İHA) - Bir süre önce Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yolda meydana gelen patlamada 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralanmıştı. Hakkari Valiliği ise bir komisyon kurarak Geçitli köyü sakinlerinin yaralarının sarılması için harekete geçmişti. Gerginliğin hafiflediği ilde yapılmayan düğün törenleri ise yapılmaya başlandı.

 

Bu hafta içinde şehrin değişik mahallelerinde 15 ayrı düğün töreni yapıldığı öğrenildi. Yapılan düğün törenlerinden bir tanesi ise Hakkari'nin yerel gazetelerinden Yeni Hakkari Gazetesi'nin muhabiri Ferhat Reisoğlu'nun idi. Gelin büyük bir araç konvoyu eşliğinde Üzümcü köyünden Hakkari'ye getirilirken, düğün törenine merkez ve çevre köylerden çok sayıda davetli katıldı. Ferhat ile Aycan çifti, yapılan görkemli düğün ile dünya evine girdi. Düğün sağdıcı İsmail Hayva ve eşi Süheyla Hayva, Geçitli olayının ardından düzenlenen düğünden dolayı hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirtti.

f-1.jpg

f-2.jpg

f-3.jpg

f-4.jpg

f-5.jpg

f-7.jpg

f-8.jpg

f-9.jpg

f-6.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.