19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ’DE LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Hakkari’de Larva ile mücadele çalışması başlatıldı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri haşere ve sineklerin üremesini engellemek için larva noktalarına yönelik ilaçlama çalışması başlattı.

21 Nisan 2020 Salı 11:22

Hakkari Valisi/ Belediye Başkan V. İdris Akbıyık'ın talimatları doğrultusunda koronaviris ile kent genelinde dezenfekte çalışması yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bu defa da Larva ile mücadelesi başlattı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında halkın özellikle sivrisinek ve karasinek konusunda sıkıntı yaşamaması için ilaçlama çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Haşereyle mücadelede en önemli evre olan larva döneminde haşerelerin üremelerinin önüne geçmek istediklerini belirten yetkililer,"Yaz aylarında sivrisinek, sinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için ekiplerimiz, il merkezi ve kırsal mahallelerimizde bulunan su birikintileri, kanallar, fosseptik çukurları gibi çeşitli sulak bölgelerde larva ilaçlama işlemlerini sürdürüyor.

Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ve rahat bir yaz geçirmesini sağlamaktır. Aşağı Merzan Koşarlar semtinde gölet, bataklık ve su birikintilerinde lavra ilaçlama çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor” denildi. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-soluk-goleti-1.jpghakkari-soluk-goleti-2.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.