17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE MEŞE AĞACI TOHUMU EKİLDİ

Hakkari'de meşe ağacı tohumu ekildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Cilo Doğa Derneği Yüksekova Şubesi ile Eğitim-Sen Yüksekova Şubesi tarafından düzenlenen ortak çalışmayla, verimsiz topraklara meşe ağacı tohumu ekildi.

20 Kasım 2012 Salı 15:04

Çalışma kapsamında ilçenin 4 ayrı yerinde mevsim şartlarına uyum sağlayan meşe ağacı tohumu ekildi. Yeşillendirme çalışmalarına Cilo Doğa Derneği temsilcileri ile Eğitim-Sen Yüksekova Şubesi üyeleri katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Cilo Doğa Derneği Yüksekova Şubesi Başkanı Mesut Kıratlı, bu çalışmaların ön çalışma olduğunu kaydederek, “Amacımız yeşilliği az olan ya da hiç yeşil olmayan verimsiz toprakları yeşillendirmek.

Bu kapsamda dört noktaya meşe ağacı tohumu ektik. Bundan verim alınırsa ileri ki günlerde bu çalışma daha da genişletilecek. Dernek olarak çevreye ve çevrenin korunmasına gereken önemin verilmediğini belirtiyoruz. Bu nedenle gerekli yeşillendirme çalışmalarımızı sürekli yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.