02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE MEYVE AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Hakkari'de meyve ağaçları çiçek açtı

Hakkari son yılların en zor kışını yaşamasına rağmen baharın gelmesi ve meyve ağaçlarının çiçek açması ile birlikte her yer rengarenk oldu.

13 Nisan 2014 Pazar 15:32

Hakkari şehir merkezinde bu yıl kar yağışının iki metreyi bulduğu beyaz örtüsünü, havaların ısınması meyve ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte yerini yeşil örtüye bıraktı.

Evinin bahçesinde meyve ağacı yetiştiren Emekli Memur Kemal Kaya , ”Zor ve çetin bir kış atlattık görüldüğü gibi dağlarımızda halen kar var. Meyve ağaçlarımız çiçek açtı. Her yıl olduğu gibi Nisan yağmurları, dolu ve sert rüzgarlar ağaçlardaki meyve tomurcuklarını ve çiçeklerini sonbahar yaprakları misali dökeceğinden dolayı tedirginiz. Ağaçların zamansız çiçek açmaları iklim değişikliklerinden kaynaklanıyor. Bu doğa olayının önüne geçmek tabii ki imkansız. Bende emekliyim ilimizde yeşil alan ve sosyal alan olmadığı için, elimden geldiğince evimin önünü yeşillendirmeye çalışıyor, boş vaktimi bu şekilde değerlendiriyorum” şeklinde konuştu Haber: Serkan Kaya(İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.