17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

HAKKARİ'DE MİRAÇ KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Hakkari'de Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Hakkari'nin en büyük camilerinden Ulu Camisi'nde Miraç Kandili ibadetle ve dualarla idrak edildi.

17 Şubat 2023 Cuma 20:29

VİDEO YÜKLENİYOR...Hakkarili vatandaşlar, Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın ederek, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için dua etti.

 Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürülmesi ve buradan da 'huzur-u ilahiye' yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de dua ve ibadetle idrak edildi.

Kandil münasebetiyle Hakkari İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de bir program düzenlendi. Camilere akın eden Hakkarililer, geceyi namaz ve deprem felaketinden etkilenenler için dua etti.  Kur'an-ı Kerim, Türkçe. Kürtçe  Mevlid-i Şerif okundu. vatandaşlar saf tutup namaz kıldı.

Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, gecenin  depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve bölgede canla başla çalışanlara ise kolaylıklar diledi.

Gecede ellerini semaya açan vatandaşlar bol bol dua etti.  Cami çıkışında vatandaşlara  ikram edildi.
  Haber: Feyzullah Taş

hakkari-ulu-cami-mirac-kandili-1.jpghakkari-ulu-cami-mirac-kandili-2.jpghakkari-ulu-cami-mirac-kandili-3.jpghakkari-ulu-cami-mirac-kandili-4.jpghakkari-ulu-cami-mirac-kandili-5.jpgimg-0742.JPG

 

img-0762.JPGimg-0760.JPGimg-0728.JPGhakkari-ulu-cami-mirac-kandili-6.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.