20 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI,

Hakkari'de olaylar çıktı,

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında çıkan olaylar akşam saatlerine kadar devam etti.

26 Ocak 2014 Pazar 19:14

Hakkari BDP İl Örgütü tarafından düzenlenen  Kürt halkı dili, kimliği, kültürü ve coğrafyasının tel örgü ve duvarlarla parçalanmasına neden olan sınır kabul etmiyoruz” şiarı ile başlattığı yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Yeni, Gazi ve Hakkari-Van Karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallelerinde yollara barikat kurarak ateş yaktı. Yaklaşık 150 kişilik grup burada sloganlar atarak yolda geçen araçları durdurdu.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bunun üzerine olay yerine gelen zırhlı araçlar gaz bombası ile göstericilere müdahalede bulundu. Göstericiler ise zırhlı araçlara taş, Molotof kokteyli ve el yapımı silahlarla karşılık verdi. Zırhlı araçlar alevler içerisinde kalarak yer yer zor anlar yaşadılar. Haber: Serkan Kaya

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.