04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

HAKKARİ'DE ROBOSKİ EYLEMİ

Hakkari'de Roboski eylemi

BDP Hakkari İl Örgütü ile HDP İl Örgütü yaptıkları yazılı açıklama bugün ve yarın Roboskî katliamının faillerin ortaya çıkarılması için, ışık söndürme ve korna çalma eylemleri gerçekleştireceklerini belirtti.

25 Aralık 2013 Çarşamba 16:08

BDP ve HDP Hakkari İl Örgütleri yaptıkları ortak yazılı açıklama ile 2. yılını geride bırakacak olan Roboskî katliamının faillerinin ortaya çıkarılması için bugün ve yarın saat 17.00’ de bir dakikalık ışık söndürme ve yakma eylemi ile birlikte bir dakikalık korna çalma eylemi gerçekleştireceklerini ve halkın bu eylemlere katılması çağrısında bulunuldu.

Öte yandan Roboskî katliamının yıl dönümü nedeniyle Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi de katliam ile ilgili tiyatro ve belgesel gösterimi yapılacak bir anma programı düzenleyecek. Konu ile ilgili Kültür merkezinden yapılan yazılı açıklamada “Jibona Roboskî /Roboski için… Kürdistan coğrafyasının ve halkının yüreğindeki sayısız katliamdan biri olan Roboskî katliamının ikinci yıl dönümünde Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezince hazırlanan anma programına tüm yurtsever halkımızı, demokratik kurumlarımızı ve basın emekçilerini davet ediyoruz” denildi. 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.