06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

HAKKARİ’DE ŞEHİT ÖZ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Hakkari’de şehit Öz için tören düzenlendi

Askeri aracın virajı almayarak devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Uzman Çavuş Fatih Öz için Hakkari’de tören düzenlendi.

06 Haziran 2019 Perşembe 11:21

Pençe harekatı kapsamında birliği ile birlikte Irak Kuzeyi Hakurk bölgesinde bulunan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz araç muhafızı olarak görev yaptığı Mercedes Unimog aracın Demir tepe üst bölgesinde Ünal tepe üst bölgesi istikametine intikali esnasında 05 Haziran 2019 saat-: 18.30 sularında aracın virajı alamayarak devrilmesi sonucu Piyade Onbaşı Uzman Çavuş Fatih Öz şehit oldu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayında düzenlenen şehit törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyeti Başsavcı Vekili Neşe Kıyak,  Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay  Hamdi Ünal Akmeşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari İl Başkanı ve Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman Er, kurum müdürleri, emniyet teşkilatı ve askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ile birlikte şehidin naşı naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu. Yapılan duanın ardından şehit Öz’ün Türk bayrağına sarılı naaşları helikopterle Yüksekova ilçesine gönderildi. Haber: Feyzullah Taş

sehit-oz-1.jpgsehit-oz-2.jpgsehit-oz-3.jpgsehit-oz-4.jpgsehit-oz-.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.