09 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

HAKKARİ'DE SİVİL İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI SATILMIYOR

Hakkari'de sivil insansız hava araçları satılmıyor

Hakkari’deki oyuncak malzeme satan bazı esnaflar Hakkari’de sivil insansız hava araçların kentte satılmadığını ifade ettiler.

23 Şubat 2016 Salı 13:33

Hakkari Valiliği’nin sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçlarının kullanımının yasak olduğunu duyurması üzerine Hakkarili vatandaşlar da ilde bu tür hava araçlarının olmadığını belirttiler.

Kent merkezinde az sayıda bulunan oyuncak satış yerlerinin sahipleri, uçan hava araçları veya benzeri cisimlerinin ellerinde bulunmadığı gibi ilde bunun satışını da yapan iş yerlerinin olmadığını ifade ettiler.

Hakkarili bir esnaf ise, güvenlik amaçlı alınan bu önlemi desteklediklerini belirterek, ilde sivil insansız hava araçları satışının yapılmadığı gibi sadece güvenlik güçleri tarafından kullanılan hava araçlarını gördüklerini söyledi.

Hakkarili esnaf, yaklaşık iki yıl önce bir vali yardımcısının çocuğunun doğum gününde almak istediği helikopteri ilde bulamayınca İran’dan sipariş ettiklerini çok iyi hatırladığını belirtti. İHA

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.