18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ’DE SULANMAYAN AĞAÇLAR GÖZ GÖRE GÖRE KORUYOR

Hakkari’de sulanmayan ağaçlar göz göre göre koruyor

Hakkari’de orta refüjlerde yüzlerce ağacın susuzluktan sararması ve kurumaya başlaması tepkilere neden oldu.

26 Haziran 2015 Cuma 00:51

Hakkari polisevi ile karayolları 114. şube şefliği önünde başlayarak Hakkari-Van karayolu üzerindeki Tekser mevkiine uzanan 3 kilometrelik  orta refüjlerin arasında bulanan ağaçların sulanmaması ve bu ağaçların göz göre göre kuruması görenleri hayrete düşürüyor.

Bir süre önce dikilen ve şehre ayrı bir güzellik katan ağaçların karayolları tarafından sulanması gerekirken bir süreden beridir halen sulanmadığı ve ağaçların sarararak kurumaya başladığı belirtildi. Kara yollarına sert tepki gösteren vatandaşlar insanın ciğerleri yanıyor karayolları ne iş yapar şeklinde tepki gösterdiler.

Vatandaşlar,”Valilik ve orman işletme müdürlüğü, çevre ve şehircilik müdürlüğü, Cilo-Doğa Derneği, her zaman açıklama yaparak doğayı koruyalım mesajları veriyorlar. Bunun yanında şehrin birçok yerine fidanlar dikildi. Bu kurum yetkilileri sulanmayan ve kurumaya terk edilen bu ağaçların önünde her gün gelip geçiyor.

Bu ağaçların halini görmüyorlar mı?. Şehrin göbeğinde ağaçlar yok ediliyor. Karayolları başta olmak üzere tüm kurumlar buna seyirci kalıyor. Yazıklar olsun bu zihniyette bir daha fidan dikiyoruz diye reklam yapmayın” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, orta refüjlerde bulunan ağaçları suladıklarını belirterek, ağaçlarda hastalık kaptığı için yapraklarının sarardığını ilaç temin ederek yakında ilaçlama çalışması başlatacaklarını ifade ettiler. Haber: Feyzullah Aksu/Hakkarihabertv.com

agac-m.jpg
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.