19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ'DE YAYIK AYRANINA İLGİ

Hakkari'de yayık ayranına ilgi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bir birinden güzel görüntülerin yaşandığı Hakkari’de, “Berçelan koyun ayranı” tabelasını asarak yayıkta ayran satan vatandaş ilgi odağı haline geldi.

01 Temmuz 2014 Salı 13:41

Barış süreci ile birlikte her geçen gün daha da güzel görüntülerin yaşandığı Hakkari’de iftar saatinden sonra çarşı merkezine akın eden aileler, sahur vaktine kadar dolaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir genç ise, şehrin en işlek caddelerinden biri olan Bulvar Caddesi üzerinde yayık tezgahı kurarak ayran satmaya başladı. Yayık tezgahının başına küçük bir tabela asan genç, tabelanın üzerinde ise “Koyun resmi ve Berçelan Koyun Ayranı” ibaresine yer verdi. Tabelayı okuyan vatandaşlar ise 1 TL’ye satılan ayrana rağbet gösterdiler. Bazı aileler ise, yayık tezgahının başına geçerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Haber: Feyzullah Taş

yayik-111.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.