10 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ'DEKİ ARICILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Hakkari'deki arıcılar bilgilendirildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından arıcılara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28 Aralık 2014 Pazar 23:33

Kurum binasında düzenlenen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Hakkari'nin flora açısından zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu söyledi.

Bölgenin arıcılık için uygun şartlara sahip olduğunu belirten Yıldırım, üretilen balların markalaşması gerektiğini ifade etti.Konuşmalar sonrası arıcılardan kaçak ve kalitesiz ballarla rastlanılması durumunda Alo Gıda 174 hattının aranarak şikayette bulunulması istendi.Uzmanlar da üretilen balın ambalajında üreticiye ait işletme numarasını taşıyan barkod numarası olması gerektiği,

hastalık ve zararlılarla mücadelede yeni yöntemlerin uygulanması, Hakkari balının tanıtımı için fuar ve etkinliklere katılımın sağlanabilmesi ve 2015 yılında arıcılıkla ilgili yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantının kendileri için verimli geçtiğine değinen arıcılar ise sorunların çözümüne yönelik bu tür toplantıların daha sık yapılması talebinde bulundu.Toplantıya Hakkari Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fazıl Durmuş, kurum veteriner ve sağlık teknikerleri ile arı yetiştiricileri katıldı. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.