20 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ'DEN 29 EKİM KUTLAMALARI

Hakkari'den 29 Ekim kutlamaları

Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde, askerlerle çocuklar arasında ilginç görüntüler yaşandı.

28 Ekim 2010 Perşembe 17:04

 

Öğle saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen tören, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Hakkari Vali Vekili Edip Çakıcı, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nın da katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene katılan çocuklar ise askerlere yoğun ilgi gösterdi. Bazı çocuklar özel harekat polislerinin yanında İstiklal Marşı sırasında selama dururken, kimisi ise askeri bandonun arasına karıştı. Çocuklar tören sonunda hareket eden bandonun yolunu keserek askerlerin arasına girmek istedi. Bunun üzerine bando şefi, çocukları bando takımı ve tören kıtasında bulunan askerlerin arasına aldı.

Çocuklar bando sesleri arasında kollarını sallayarak askerlere eşlik edip orduevine doğru yürümeye başladı. Askeri bando ve tören kıtası, çocukların yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Bando şefi, daha sonra kucağına aldığı bir çocuğa bando şefliği yaptırdı. Yaptığı hareketleri çocuklara da öğreten bando şefi, daha sonra miğferini çıkararak teker teker çocukların kafasına bıraktı. Çocuklar, bando ekibinin orduevine girmesiyle birlikte dağıldı.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.