11 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara19°C

HAKKARİHABERTV EKİBİ LALİŞ'TE

Hakkarihabertv ekibi Laliş'te

Hakkarihabertv ekibi Kurdistan’nın Duhok kentinde 1,5 saat mesafede bulunan Şeyhan Bölgesi'ndeki Laliş Vadisi'ne giderek Yezidi inancının kutsal mekanlarını ziyaret ettiler.

26 Nisan 2014 Cumartesi 10:39

7 Yezidi peygamber mezarının bulunduğu ve Yezidi inancına göre ayakkabılarını çıkarıp gezen Hakkarihabertv ekibi daha sonra kutsal sudan içerek Yezidi inancına göre hacı olduktan sonra da, kutsal sayılan Gire Erefa, Dara Miraza, Kanya Spi ve Pirra Serate'yi de gezdi. 

foto-geleri-1.20140426104606.jpg

Hakkarihabertv’nin ulaştığı bilgilere göre Türkiye'de 10 bin, Kürdistan’da ise 100 bini bulan Yezidiler'in dünya üzerindeki nüfusu yaklaşık 500 bini buluyor. Yezidiler kendilerine "Azday Halkı" adını veriyor. Dünyayı yaratan tanrının onu asla yıkmayacağına inanırlarken, günde 3 kez güneşe dönerek ibadet ederler.

Çarşamba gününü dinlenme günü olarak kabul ederler. Sonradan Yezidi olmaya izin verilmezken, şeytan'ın adını telaffuz etmek ve adını anımsatan kelimeleri anmak (Kitan, Şar, Şat, mel'un, na'l) haram olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.