09 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

HAKKARİLİ DAĞCILAR ÇİÇEK VADİSİNİ ZİYARET ETTİ

Hakkarili Dağcılar çiçek vadisini ziyaret etti

Hakkarili dağcılar Ters Lale etkinlikleri kapsamında Kırıkdağ köyünde buluna Çiçek Vadisinde yer alan ve Meryem Ana siluetinin yer aldığı bölgesini ziyaret ettiler.

17 Nisan 2018 Salı 12:58

Hakkari CISAD DERNEGI ve CIYAGER dağcı grubu üyeleri Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Avukat Turgut Besi, Doğa Fotoğrafçısı Esat Kılıç ve emekli gazeteci doğacı Kemal Dağgöl, kent merkezinde 10 kilometre mesafede bulunan Hakkari Kırıkdağ köyü üst kısımlarında bulunanı Çiçek Vadisinde yer alan ve Meryem Ana siluetinin yer aldığı bölgeyi ziyaret ettiler.

5 kilometre boyunca yürüyerek Çiçek Vadisinde yer alan ve Meryem Ana siluetinin yer aldığı bölgesine ulaşan dağcılar burada doğal Ters Lale bahçesi ile karşılayıp burada hatıra fotoğrafı çektirdiler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Daha önce aynı bölgede tespit ettikleri mağarayı da dolaşan dağcılar buraların bir doğa harikası olduğunu söylediler.

Av. Turgut Besi, ağlatan gelin Ters Lale bahçeleri doğa harikası cennet diyarı olan bölgeyi dolaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm doğa severleri bu cennet köşesine davet ettiklerini söyledi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.