05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

HAKKARİ’Lİ ÖĞRENCİLER DUALARLA GEZİYE YOLLANDI

Hakkari’li öğrenciler dualarla geziye yollandı

Hakkari İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinlikleri bir grup öğrenci dualar eşliğinde Çanakkale ile İstanbul, Edirne ve Bursa illerini kapsayan gezi turuna uğurlandı.

26 Kasım 2018 Pazartesi 12:14

Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilimiz Merkez ve Şemdinli ile Yüksekova ilçelerinde hafızlık eğitimi alan bir gurup öğrenci şehitler diyarı Çanakkale ile İstanbul, Edirne ve Bursa illerini kapsayan gezi turuna uğurlandılar.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz, 23 kasım’da bir grup öğrenciye geziye gönderdiklerini belirterek, gezi programının finansmanını sağlayan Hakkari Valiliğine teşekkür etti.

Müftü Gürbüz,”Peygamber efendimizin,  “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir.” hadisi ışığında Kur’an-ı Kerimi hıfz etmeye çalışmaktasınız. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bunu yaparken çok yorulduğunuzu, bazen sabahlara kadar istirahat etmediğinizi biliyorum.  Yorgunluğunuzu bir nebze olsun gidermek gayesiyle ülkemizdeki tarihi ve manevi bazı mekanları görmeniz için Valiliğimizin finansörlüğünde bu gezi programını tertipledik.

Sizlerden her zaman Allah huzurunda olduğunuzu unutmamanızı, Resulullah’ın sünnetine uymanızı ve ashabını örnek almanızı, şan-şöhret peşinde koşmamanızı, kötülerle arkadaş olmamanızı, hayatınızı  ilim irfan öğrenmek ve öğretmekle geçirmenizi, bin bir zorlukla yaptığınız hafızlığınızı sürdürmenizi istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yolunuz açık olsun sağlık ve selamet içerisinde gidip dönmenizi Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Osman Doğan’ın uğurlama duası ardından öğrenciler uğurlandı. Hakkarihabertv.com
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.