05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

HAKKARİ'NİN İKİ AYRI MAHALLESİNDE ÇATIŞMA

Hakkari'nin iki ayrı mahallesinde çatışma

Hakkari’nin iki ayrı mahallesinde çatışmalar çıktı. Zor durumda kalan esnaf ise kepenk kapatmak zorunda kaldı.

28 Ağustos 2015 Cuma 14:32

 Toplumsal olayların gece boyunca devam ettiği Hakkari’de sabah saatlerindeki sessizlik yerini çatışma saatlerine bıraktı. Sabah saatlerinde Berçelan ile Kıran Mahallelerinde tuzaklı barikatlar kuran (YDG-G) üyelerine yönelik özel harekat timleri bir operasyon başlattı.

Kıran Mahallesinin etrafı zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, Berçelan Mahallesi’nde ise karşılıklı silah sesleri geldi. Paniğe kapılan mahalle sakinleri koşarak evlerinden ayrıldılar. Berçelan ve Kıran mahallesindeki çatışmalar halen yer yer devam ediyor.

Adliye binası bahçesinde mevzilenen özel harekat timleri de Berçelan Mahallesine doğru ateş açtı. Mahalle aralarına giren bazı zırhlı araçlar ise barikatların etrafında bekleyenlere gaz bombası ile müdahale etti.

Valilik önündeki Defterdarlık binası önünde bekleme yapan kalabalığa ise polis gaz bombası ile müdahale ederek dağıttı. Silah sesleri ile yankılanan Hakkari’de çarşı esnafı ise kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Çatışmada can kayıpları hakkında bilgi alınmazken valilik ise henüz bir açıklama yapmadı. Hakkarihabertv.com

VİDEO....


catisma-2-001.jpg

catisma-m.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.