17 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ'NİN İLK KADIN PARKI

Hakkari'nin ilk kadın parkı

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan “Surma Hanım Parkı” Ramazan ayı nedeniyle kadınların ilgi odağı haline geldi.

03 Temmuz 2014 Perşembe 00:08

Bir süre önce Hakkari Belediyesi tarafından Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Tekser Kavşağı’nda, 1883 tarihinde Hakkari'nin Koçanıs köyünde doğan Süryani kadınlarının direniş sembollerinden Surma Hanım'ın isminin verildiği ilk kadın parkı düzenlenen törenle hizmete girmişti.
 
video-galeri.20110121160314.gif
 
Erkeklerin girmesinin yasak olduğu kadın parkına kadınlar iftardan sonra akın ederek burada sohbet etmenin mutluluğunu yaşarken, bir taraftan da burada bulunan spor aletleri ile spor yapıyorlar. Parkın kendilerine küçük geldiğini belirten çocuklar ise, saatlerce kuyrukta bekleyerek sırayla oynamak zorunda kaldılar.
 
BELEDİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİLER
Kameralara çıkmaktan çekinen Hakkarili kadınlar, Ramazan ayını ilk defa huzurlu bir ortamda geçirdiklerini belirttiler. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı akşamları evlerine kapanmak zorunda kaldıklarını ifade eden kadınlar, barış süreci ile birlikte Hakkari’nin huzuru yaşadığını söylediler.
 
Kadınlar, “Daha önce Sümbül Mahallesi Tekser Kavşağı’nda park yoktu. Belediye biz kadınlar için burada park yaptı. İftar saatinden sonra parka gelerek sahur vaktine kadar burada zaman geçiriyoruz. Bize bu parkı kazandıran belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler. Haber: Feyzullah Taş
 
kadin-parki-1.20140703001055.jpg
 
kadin-parki-2.jpg
 
kadin-parki-3.jpg
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.