18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ’YE DİYALİZ DOKTORU GELDİ

Hakkari’ye diyaliz doktoru geldi

Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'ne 2 yıl aradan sonra nihayet geçici de olsa bir doktor gönderildi.

24 Ocak 2011 Pazartesi 16:42

HAKKARİ (İHA)-Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından rotasyonla bir aylığına doktor gönderildi. Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4 Nolu 112 Acil İstasyonu'ndan Hakkari'ye gönderilen Diyaliz Uzman Dr. Rabia Özbay Türkmen, Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'ne gönderdi. Bir aylığına gönderilen doktorun diyaliz ünitesine bağlı olan 25 hastaya bakacağı belirtildi.

Hakkari'ye geçici görevle gelen Diyaliz Uz. Dr. Rabia Özbay Türkmen, hakim olan eşi ile birlikte Ankara'dan geldiğini, hastaların sıkıntıları ile yakında ilgilendiğini söyledi. Dr. Türkmen, "Hastanedeki yönetimli birlikte el ele vererek inşallah eksiklikleri düzeteceğiz. Hakkari'yi daha farklı bekliyordum, ama umduğumdan çok daha güzel buldum.

İnsanların tavır ve tutumları çok iyi misafirperverler. Beni çok iyi karşıladılar. Ben rotasyonla bir aylığına Hakkari'ye geldim. Burada kalmak isterdim, ancak
Ankara'da kurulu bir düzenim var. Ama gelecek arkadaşlarım için Hakkari'ye gelmelerini isterim. Çünkü geleceklerinde rahat edecekleri bir şehirdir" dedi.
Böbrek hastası Esmihan Duman ise yaptığı Kürtçe konuşmada doktor olmadığı için çok sıkıntılar çektiğini belirterek, şimdi ise doktor sevinci yaşadıklarını söyledi.

hasta_1.jpg

 

hasta_2.jpg

hasta_3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.