07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

HALEPÇE PROTESTOSUNA MÜDAHALE

Halepçe protestosuna müdahale

Cizre'de Halepçe Katliamı'nı protesto eden yüzlerce kişiye polis gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Yoğun gazdan etkilenen çok sayıda yaşlı kadın, hastaneye kaldırıldı.

16 Mart 2013 Cumartesi 23:04

Cizre'de Halepçe Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle yüzlerce kişi tarafından gerçekleştirilen protesto eylemine polis müdahale etti. Müdahalenin ardından İdil, Yafes ve Nusaybin caddelerini trafiğe kapatan gençler, polisin yoğun bir şekilde attığı gaz bombalarına havai fişek, molotofkokteyli ve ses bombasıyla karşılık verdi. Polisin attığı yoğun gaz bombaları sonucu caddelerde gaz bulutu oluşurken, gazdan etkilenen çok sayıda yaşlı kadın Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gençlerin attığı molotofların polislerin zırhlı araçlarına isabet etmesi sonucu araçlar alev aldı. Çatışmalar ara sokaklara devam ederken, polis olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve TOMA sevk etti. Olaylar sürüyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.