03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

HALK MÜZİĞİ FİNAL YARIŞMASINDA

Halk müziği final yarışmasında

Üniversiteler arası Türk Halk Müziği Koro ve özel dal yarışması heyecanı bu yıl da devam ediyor.

28 Mart 2011 Pazartesi 13:45

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ FİNAL YARIŞMASINDA

Haber: Hakan Taş

Yarışmalar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce yürürlüğe konan “Türk Halk Müziği Yarışma Talimatı” na göre yapılacaktır. Bu yarışmada değerlendirmelerde eserlerin düzen, yöresel icra-tavır-yorum ve bunun gibi özelliklerine önem verilecektir. Hakkari Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Türk Halk Müziği topluluğu 7-8 Mayıs tarihinde Nevşehir’de yapılacak olan yarışmaya Hakkari Üniversitesini temsil edecek.

Müzik Eğitmeni Sanatçı Kemal Çiftçi “ 12 öğrencimizi eğitiyoruz. Özel dal yarışmasında solo çalgı dalında 1 öğrencimiz, solo ses yarışması kırık hava 1, uzun hava dalında da 1 öğrencimiz yarışacaklardır. Dokuz kişilik müzisyen gurubu da eşlik edecektir. Geçen yıl Kıbrıs’ta yapılan yarışmada Hakkari Üniversitesi olarak ilk dörde girerek derece almıştık. Hedefimiz bu yıl da yine dereceye girmektir"dedi. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler hergün müzik eğitmeni Kemal Çiftçi tarafından üç saat çalışma yaparak hazırlanıyor.

universite-muzik-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.