15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C

HASTA KURTARMA OPERASYONU

Hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köyde kalbinden rahatsızlanan bir hasta, 5 saatlik bir kurtarma çalışmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

01 Şubat 2011 Salı 14:54

HAKKARİ (İHA) - Son 3 gün boyunca yağan kar yağışı Yüksekova'ya bağlı tüm köyleri kara gömdü. Yolları kapanan ve köylerinde adeta hapis kalan vatandaşlardan sağlık sorunu olanlar sıkıntılı günler yaşıyor. İlçe merkezinden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanlı kampında kalp rahatsızlığı olan Nebi Aktay'ın (50) durumunun ağırlaşması üzerine 112 Acil Servis ekibine haber verildi. Bunun üzerine harekete geçen İlçe Özel İdaresi ekipleri, 112 Acil Servis görevlileri ile birlikte bir kurtarma çalışması başlattı.

 

 Yaklaşık 5 saatlik kar temizleme çalışması sonunda ekipler köye ulaştı. Hasta köyden ambulansa alınarak ilçe merkezine doğru hareket geçildi. Devlet Hastanesi'ne baygın olarak kaldırılan hasta tedavi altına alındı. Müşahede altına alınan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.