17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HASTANE ASANSÖRLERİ ÇALIŞMIYOR TEPKİSİ

Hastane asansörleri çalışmıyor tepkisi

Hakkari’nin Yüksekova İlçe Devlet Hastanesi’nde asansörlerin arızalı olması, hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

25 Ağustos 2012 Cumartesi 15:50

 Arızalı asansörler yüzünden hasta yakınlarını sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, asansörlerin bir an önce onarılmasını istedi. Hasta yakını Bayram Atay, arıza nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Babam 5 gün önce kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyattan çıktıktan sonra hastayı sedye ile 3. kattaki dahiliye servisine güvenlikçilerin yardımıyla çıkardık. Asansörler arızalı olmasaydı bu kadar rezalet çekmeyecektik.

Hastanın ihtiyaçlarını gidermek için sürekli merdiven kullanmak zorunda kalıyoruz. Durum böyle olunca da çok zorlanıyoruz. Bu nedenle arızalı asansörlerin bir an önce yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Günde yüzlerce hastanın geldiği bir hastanenin asansörlerinin bozuk olmasının içler acısı bir durum olduğunu belirten Enver Yılmaz da hastasını üst katlara sırtında taşıdığını belirtti. Yılmaz, “Şeker hastası olan dedemi 16 gün önce hastaneye getirdim. Muayene olduktan sonra dahiliye servisine yatışını yaptılar. Asansörler arızalı olduğu için onu sırtımda taşıyarak üst kattaki dahiliye servisine götürdüm.

16 günde 3 defa yeri değiştirildi. Her üç defada da dedemi sırtımda taşıdım. Bizimle aynı sıkıntıyı çeken yüzlerce hasta ve hasta yakını var. Asansörler arızalı olduğu için çok sıkıntı çekiyoruz.,Bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Hastane yetkilileri ise, asansörlerin onarılması için gereken ihalenin yapıldığını anacak şimdiye kadar herhangi bir çalışmanın yapılamadığını belirtti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.