07 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara14°C

HATSO'DAN YARDIM KAMPANYASINA DAVET

Hatso'dan yardım kampanyasına davet

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) IŞİD terör örgütünden kaçan göçmenler için yardım kampanyası başlattı.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:11

(HATSO) binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Servet Taş, yaklaşık 1 hafta önce küçük sanayi sitesi olmak üzere bazı mahallelerde göçmenler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Taş,” Öncelikle uluslar arası faşist karanlık ve emperyalist güçlerin yeni şeytanı olan IŞİD terör örgütünü lanetliyoruz.  Irak’taki Êzidi Kürt kardeşlerimize, Ortodoks Hıristiyanlarına, Türkmenlere ve diğer etnik gruplara karşı giriştiği imha ve soykırım sonucu insanlar evlerinden ve topraklarından göç etmiştir. Bütün değerlerini terk ederek canlarını kurtarmak için Irak’ın Kürdistan bölgesine ve ülkemize 10 binlerce insan göç etmiştir.  

Göç eden kardeşlerimiz için esnafımızı, işadamlarımızı ve halkımızı gıda, giyim, çocuk bezi, çocuk maması gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığımız yardım kampanyasına destek vermelerini istiyoruz.  

Yapılacak yardımlar HATSO binasında toplanacak olup daha sonra kamyonlarla yola çıkıp ihtiyaç olan bölgelere gönderilecektir" dedi.

Başkan Taş, Hz. Mevlananın bir sözü ile basın açılamasını bitirdi.

Taş, Hz. Mevlana’nın dediği gibi: Pisler pisliklerini yapa dursunlar, sularda pisleri arıtmak için savaşır. Haber: Serkan Kaya (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.