28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

HAYVANLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILDI

HAYVANLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILDI

Hakkari Belediye Başkanlığı`nın, başıboş hayvanlara yönelik başlatmış olduğu operasyonlar kapsamında 30 yakın hayvanı kamyonlarla il dışına çıkartıldığı belirtildi.

27 Temmuz 2010 Salı 16:52

HAKKARİ (İHA) - Bir süre önce çarşı merkezini mesken tutan, çöplüklerde beslenen ve şehrin görüntüsünü bozdukları gibi trafik akışını da tehlikeye sokan başıboş hayvanlara yönelik zabıta ekiplerinin bir operasyon başlatmıştı.

 Toplatılan 50 yakın hayvan Gazi Pehlivan Mahallesi Otluca köyü yolu üzerinde bulunan Kopsi mevkiindeki bir havuza toplatılmıştı. Hayvanlarını almaya gelen aileler ise uyarılarak bir daha çarşı merkezine hayvanlarını salmaları halinde mezbahada keseceklerini veya şehir dışına çıkartılacağı uyarısı yapılmıştı.

Ancak bazı ailelerin uyarılara aldırış etmemesi ve hayvanlarını çarşı merkezine salmalarıyla birlikte belediye ikinci bir operasyon daha düzenledi ve topladığı 30 yakın hayvanı belediye başkanının talimatı doğrultusunda kamyonlara yükleyerek şehirden 100 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari`nin Şemdinli ilçesi karayolu üzerinde bulunan Haruna mevkiine boşalttığı bildirildi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin başıboş hayvanlara yönelik operasyonları ise devam ettiği bildirildi

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.