03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HDK 5. GENEL KURULU BAŞLADI

HDK 5. Genel Kurulu başladı

“HDK’yle barışa, özgürlüğe, yeni yaşama yolculuk” şiarıyla toplanan HDK 5. Genel Kurulu, başladı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 13:14

Halkların Demokratik Genel Kongresi (HDK) 5. Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde başladı.İlk gün konukların konuşmaları ve çalışma raporlarının değerlendirilmesi gündemleri ele alınacak.

Genel Kurul’a Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP milletvekilleri, sanatçı Ferhat Tunç, Kobani’den temsilciler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, sendikalardan temsilciler, yurt dışından konuklar ile HDK delegeleri katıldı.

“Kobanê direnişini selamlıyoruz”, “Demokratik özerklik, yerinden yönetim”, “Yaşasın kadın mücadelesi ve dayanışması”, “Susma haykır LGBTİ’ler vardır”, “Sosyal güvence, sendika, grev her emekçinin hakkıdır”, “Roboskî’den Reyhanlı’ya unutursak kalbimiz kurusun”, “Çözüm ve barış için demokrasi ve eşitlik” yazılı pankartların asıldığı salonda sahneye “HDK’yle barışa, özgürlüğe, yeni yaşama yolculuk” yazılı pankart asıldı.

Divan oluşumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından HDK eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün açılış konuşmalarıyla başladı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.