30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

HDP: AÇLIK GREVİNİN 12. GÜNÜNDEYİZ

HDP: Açlık grevinin 12. günündeyiz

Cizre’de bir bodrum katında mahsur kalan yaralı ve cenazelerin hastaneye kaldırılması için HDP’li vekillerin başlattığı açlık grevi, 12. gününde Erol Dora, Mehmet Emin Adıyaman ve Dilek Öcalan ile devam ediyor.

06 Şubat 2016 Cumartesi 15:13

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Yönetimi, Cizre’de bir bodrum katında mahsur kalan mahsur kalan yaralı ve cenazelerin hastaneye kaldırılması için başlatılan açlık grevinin devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Cizre’de bodrum katında yaralılar ve cenazelerin bekletilişinin 16., HDP’li vekillerin açlık grevinin 12., bodrum katında ise 9 gündür haber alınamadığı belirtildi.

Açlık grevini Mardin Milletvekili Erol Dora, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın devraldığını belirtilen açıklamada, “​Bu itibarla, vahşet bodrumundaki yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin sağlanmasına ilişkin hükümet​in​ sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor, sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkimizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.

Açlık grevi

İçişleri Bakanlığı’nda konuyla ilgili görüşmelerinden sonuç alınamamasıyla ilk olarak HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir 27 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı’nda açlık grevine başlamıştı.

HDP Meclis Grup Toplantı Odası’nda devam eden grebi 1 Şubat’ta Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, 4 Şubat’ta Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan devralmıştı. İMC

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.