18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

HDP HAKKARİ İL BAŞKANI KAYA TUTUKLANDI

HDP Hakkari İl Başkanı Kaya tutuklandı

13 Şubat günü açlık grevindeki Hakkari milletvekili Leyla Güven'e destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılan HDP Hakkari İl Başkanı Sinan Kaya çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 

15 Şubat 2019 Cuma 21:33

alkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütünün açlık grevi eylemi sürdüren kent Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek amacıya düzenlemek istediği yürüyüşe polis izin vermeyerek 9 HDP'yi gözaltına almıştı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilerek savcılıktaki ifade işlemlerinde 4 HDP'li serbest bırakılırken, 5 kişi ise tutuklanmak talebi ile mahkemeye çıkartıldı.

Mahkemeye çıkarılan 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken HDP il Eşbaşkanı Sinan Kaya ise tutuklandı. 

Ne olmuştu?

HDP Hakkari İl Örgütü 100 gündür açlık grevinde olan Hakkari milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için Hakkari'den Diyarbakır'a yürüyüş düzenlenmek istemiş, yürüyüşe izin verilmeyerek bu sırada 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Hakkari Milletvekili Sait Dede ile Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz yoğun güvenlik önlemleri arasında araçları ile Diyarbakır'a doğru yola çıkmıştı. 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.