19 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HDP’Lİ VEKİL ZEYDAN TBMM’DE KONUŞTU

HDP’li vekil Zeydan TBMM’de konuştu

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de söz hakkı alan “Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle yaptığı konuşmada Kürdistan’da Hakkâri Belediye eş başkanları yüzde 80 oyla seçilmişler ve şu anda cezaevindeler dedi.

11 Aralık 2015 Cuma 13:08

Zeydan konuşmasında,”Maalesef Türkiye’de son derece insan hakları ihlalleri söz konusu.Özellikle, Kürdistan’da Hakkâri Belediye eş başkanları yüzde 80 oyla seçilmişler ve şu anda cezaevindeler.

Yine bugün, Urfa’da HDP, DBP, insan hakları derneği başkanları maalesef gözaltına alınmışlardır. Yine, bugün Sur’da sokağa çıkma yasaklarından dolayı büyük insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır.

İki gün önce Yüksekova’da gece saat 2’de valilik, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma adına sokağa çıkma yasağının akşam 11’den itibaren geçerli olduğunu söylüyor.

Yani geriye dönük üç saatlik bir ihlal söz konusu ve orada insanlarımız maalesef hayatını kaybediyor. Bu ihlallerin de göz önünde bulundurulması lazım ve Hükûmetin bu hukuksuz uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi lazım” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.