03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HEWLER’DE ŞENGAL KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ

Hewler’de Şengal katliamı protesto edildi

IŞİD’in Şengal’de Ezidi Kürdlere yaptığı katliamın birinci yıldönümünde Birleşmiş Milletler (BM) Erbil temsilciliği önünde toplanan kadınlar katliamı kınadı.

02 Ağustos 2015 Pazar 19:41

IŞİD’in Şengal’de Ezidi Kürdlere yaptığı katliamın birinci yıldönümünde Birleşmiş Milletler (BM) Hewler temsilciliği önünde toplanan kadınlar katliamı kınadı. 

IŞİD’in geçen yıl 3 Ağustos’ta Şengal kasabasına saldırması sonucu yüzlerce Ezidi katledilmiş, binlerce kadın kaçırılmış ve aileler yerlerini terk etmek zorunda kalmıştı. 

IŞİD’in elinde hala pazarlarda satılan kadınların kurtarılması için BM önünde toplanan bir grup kadın ellerinde dövizlerle IŞİD’i protesto etti. Eylemciler, Şengal bölgesinin BM tarafından korunma altına alınmasını ve yurdundan olan halkın tekrar topraklarına dönmesi için güvenliğin sağlanmasını talep etti. 

Eylemciler, ayrıca BM ‘ye sunulmak üzere hazırladıkları özel dosyada Şengal olaylarının bir soykırım (jenosid) olarak tanınmasını istedi. 

Dosyada ayrıca bu saldırılarda mağdur olan Ezidi Kürdlerine tazminat ödenmesi ve yıkılan yerleşim yerlerinin bir yeniden inşa edilemsi taleplerini de içeriyor. 

Geçen yıl 2-3 Ağustos IŞİD üeyeleri, Şengal kasabası ve çevresindeki köylere saldırmıştı. Çok sayıda sivilin öldüğü saldırıda binlerce kadının da içinde bulunduğu Ezidi Kürdü IŞİD tarafından kaçırılarak insan pazarlarında satılmıştı. 

Binlerce Ezidi Kürd IŞİD’den kaçarak Güney ve Kuzey Kürdistan’a sığınmıştı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen IŞİD’in Şengal bölgesine saldırısının bilançosu tam olarak ortaya çıkarılamadı. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.