19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

HİCRET MEDENİYETİ VE AŞURE GELENEĞİ

Hicret medeniyeti ve aşure geleneği

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin tarafından “Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği” konulu ortak bir panel düzenledi.

08 Aralık 2012 Cumartesi 16:11

Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlene panele, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Vecihi Sönmez ile Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ünal konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, Hicret Medeniyeti ve Aşure Geleneği, Hicret, Hz. Muhammed (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye göçü, insani değerleri yaşatmış bir medeniyet olan İslam dininin anlaşılması, göç, sevgi, kardeşlik ve insani değerleri konuları ile toplumsal yardımlaşmanın bir göstergesi olan sevinç ve üzüntüsü paylaşılan Aşure günü, Allah'ın verdiği nimetleri paylaşma sevinci, Hz. Muhammed'in torununun ölümünün üzüntüsü ile birlikte yaşanması konularında detaylı bilgiler verdiler. İmamlar ile bazı vatandaşların katıldığı panele ilginin az olması ise dikkatlerden kaçmadı. Haber: Serkan Kaya


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.