04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

İKİ AŞİRET ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

İki aşiret arasında barış sağlandı

Hakkari'de iki aşiret arasında yaşanan olayların barışla noktalandığı belirtildi. Detaylar geliyor.

27 Temmuz 2014 Pazar 11:03

Adres Düzeltme: Hakkari'de bir süre önce iki aşiret arasında meydana gelen olayların son bulması için DBP ve Kürdistan bölgesinde gelen barış heyetleri her iki tarafa sağduyu çağrısında bulunarak, barış biran önce sağlanması için girişimlerde bulunmuştu.

Barışın sağlanması için çaba harcayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBT) Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’dan oluşan barış heyetinin taraflar arasından barışı sağladığı belirtildi.

Taraflara bugün DBP tarafından Gazi Mahallesi Gültekinler Semti'nde bulunan Seyfi Gültekin'e ait bahçede iftar yemeği vereceği belirtildi.
 
BDP Hakkari il başkanlğı ise Sulh yapıldı, bu akşam taraflar beraber iftar açacak kısa müjdeli mesajı basın mensupları ile paylaştı.
 

Herkesin merakla beklediği basın açıklamasının detayları geliyor....

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.