04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

İLETİŞİM YOLUYLA DOLANDIRICILIĞA DİKKAT

İletişim yoluyla dolandırıcılığa dikkat

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılıkla ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

14 Ekim 2019 Pazartesi 13:32

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü resmi Wep sitesinde vatandaşları iletişim dolandırıcılığına karşı uyardı.

Açıklamada,"Son yıllarda art niyetli kişi ya da kişilerce yoğun olarak vatandaşlarımızın iyi niyetlerinin iletişim araçları (Telefon, Sosyal Medya vs.) kullanılmak suretiyle suistimal edildiği bilinmektedir.

Buna fırsat vermemek ve etkin mücadelemize destek vermeniz adına; telefon ya da sosyal medyada kendisini “POLİS, ASKER, VALİ, HAKİM, SAVCI vb.” olarak tanıtıp vatandaşlarımızla irtibat kurarak, para talep edenlere kesinlikle itibar etmemeniz, böyle bir durumla karşılaştığınızda vakit kaybetmeksizin 155 Polis İmdat, 156 Jandarma telefonlarını arayarak ihbar etmeniz gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki; “POLİS, ASKER, VALİ, HAKİM, SAVCI vb.” kamu görevlileri hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan maddi talepte bulunmaz." denildi. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.