08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara7°C

'İMAMLAR VAAZLARINDA REFERANDUMDAN BAHSEDECEK'

'İmamlar vaazlarında referandumdan bahsedecek'

Kürdistan Parlamentosu Diyanet ve Din İşleri Komisyonu, camilerde referandumda halkın ‘evet’ oyu kullanması yönünde teşvik edici vaazlar verilmesi için harekete geçti.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 17:34

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Diyanet ve Din İşleri Komisyonu Başkanı Sirac Xeylanî,  Parlamento’nun aktifleşmesiyle birlikte camilerde, referandumda vatandaşların ‘evet’ oyu kullanmalarını teşvik etmek maksadıyla imamların vaaz vermesine ilişkin bazı planlamaları hayata geçireceklerini söyledi.

PDK Parlamentesi Sirac Xeylanî, Eylül ayının başından itibaren Kürdistan genelindeki cami imamlarının vaazlarında referandum konusunu gündemlerine almaları, halkı bilgilendirmeleri ve ‘evet’ oyu kullamalarını için teşvik etmeleri için bir planlamaya gideceklerini kaydetti.  

 PDK’li Xeylanî, imamların camilerde verecekleri vaazlarda, referandumun ulusal bir mesele olduğunu ve şeriata göre de her halkın kendi kaderini belirleme hakkı olduğunu işlemelerini isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.