04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

İNDİRİME RAĞMEN SAC SOBAYA RAĞBET YOK

İndirime rağmen sac sobaya rağbet yok

Hakkari’de, yüzde 30 indirime rağmen sac sobalara rağbet gösterilmiyor.

25 Kasım 2014 Salı 13:36

Çözüm süreci ile birlikte huzurun sağlandığı ve her geçen gün yeni iş yerlerinin açıldığı Hakkari’de, sac soba işi ile uğraşan esnaflar mesleklerinin yavaş yavaş bittiğini belirttiler. Yaklaşık 25 yıldır sac soba işi ile uğraşan Remzi Tekçi isimli esnaf, “25 yıldır sac soba işi ile uğraşıyorum. İşlerimiz iyi gittiği için iş yeri sayısını ikiye yükselttim.

Ancak teknolojinin hızla gelişmesi, yeni iş yerlerinin açılması ve kentin modernleşmesiyle birlikte sac soba artık rağbet görmüyor. Fiyatları yüzde 30 aşağı çekmemize rağmen eskiye oranla satış yapamıyoruz.

İlde toprak evlerin yerine inşa edilen çok katlı binalar, AVM merkezlerinin çoğalması ve Hakkari’nin gün geçtikçe gelişmesi, mesleğimizi etkiledi. Durum böyle giderse bu meslek tarihe karışacak. Benim gibi bu işi yapan esnaf arkadaşlarım da sac sobaya olan ilginin her geçen gün azaldığını ifade ediyorlar” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

n.20141125134054.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.