04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

İRA ÜNLÜ AKTRİS TARANEH ALİDOOSTİ TUTUKLANDI

İra Ünlü aktris Taraneh Alidoosti tutuklandı

İranlı aktris Taraneh Alidoosti, Jina Emini'nin ölümünden sonra başlayan "protestoları kışkırtmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Alidoosti’nin tutuklandığı kaydedildi.

18 Aralık 2022 Pazar 13:55

Konuya ilişkin haber İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'de yayımlandı.

Habere göre, gözaltına alınan aktris Alidoosti'ye "yanlış ve çarpıtılmış içerik yayımlamak", "isyanları kışkırtmak" ve İran karşıtı grupları desteklemek" gibi suçlamalar yöneltildi.

Ardından Alidoosti’nin “ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek”, “yanlış ve çarpıtılmış içerikler paylaşmak” ve “eylemleri kışkırtmak” gerekçesiyle tutuklanığı kaydedildi.

Taraneh Alidoosti, 2016’da en iyi yabancı film Oscar’ı alan "Furuşende (Satıcı)" filmindeki rolü ile dünya çapında ün kazanmıştı.

İranlı aktris, Jina Emini'nin ölümünden sonra başlayan ve üçüncü ayını geride bırakan protestolara destek için 10 Kasım'da sosyal medya hesabından başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamıştı.

Oyuncu, yayınladığı fotoğrafta, "Jin, Jiyad, Azadi" (Kadın, Hayat, Özgürlük) yazılı bir döviz de göstermişti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.